«

»

Nov 20

Print this Bericht

KLEURRIJK LEEUWARDEN

Kunstenaar Marten Sale Brouwer uit Japan is op de valreep van het jaar 2018 op zoek naar Friese dichters en kunstenaars. Hij wil samen met hen meer dan 1000 kunstwerken maken. Die zullen dan volgend jaar geëxposeerd worden in een Kunstroute door de gehele binnenstad van Leeuwarden. Een symbiose van poëzie en beeldende kunst.

Van deze grote openlucht-galerie zullen foto’s gemaakt worden, die de basis vormen voor een tentoonstelling in de Japanse miljoenenstad Osaka. Daarnaast wil Brouwer speciaal voor de Friese manifestatie LF2018 geschreven haikû  (een Japanse dichtvorm) in de Friese expositie integreren. Een selectie van de ingezonden Friese gedichten zal dan weer vertaald worden in het Japans, om in de internationale expositie te kunnen worden opgenomen.

Kunstroute ook een protest

De initiatiefnemers zien hun project ook als een protest richting Culturele Hoofdstad 2018. Zij vinden namelijk dat in het officiële programma te weinig ruimte wordt geboden aan de beeldende kunst uit Friesland. Marten Sale Brouwer, wil van Kunstroute LF2018 bovendien een echt mienskipsproject maken. Naast bijdragen van de professionele dichters en kunstenaars doet hij een beroep op amateurs en hobbyisten om aan het project mee te werken.

Belangstellenden kunnen zich voor meer informatie richten tot mannaori@gmail.com

Permanent link to this article: http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2017/11/kleurrijk-leeuwarden/