web analytics

Recept fan Beppe’s Sjerpapeltsjes

foto

Dit recept is een variant op dat voor bereiding van STOOFPEERTJES.
Als de peertjes op zijn……neme men de appel, een goudreignet of een andere moesappelsoort.
Was voor elke persoon één appel.
Boor het klokhuis er uit.
Doe de appels in een zo klein mogelijke RVS-pan ( voor 4 personen kan een steelpan).
Giet een mengsel van water, PORT, bruine suiker ( of stroop) erbij.
Laat de appels stoven op de laagste vlam (met vlamverdeler) of stand gedurende ongeveer 15 minuten tot de vrucht bijna gaar is.
Vul dan de kern op met een mengsel kaneel en bruine suiker en steek er een kaneelstokje in.
Laat afkoelen en dien de appels, overgoten met het vocht, op in een kom met een koffie-lepel ernaast of een dessertbordje met -mes/-vork.
 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2008/04/recept-fan-beppes-sjerpapeltsjes/