web analytics

Weekblog 2007-10: Mooie gedachten, HAIKÛ, recept GRAUWE EARTEN.

foto

 

 

 

 

SNEINTEMOARN  (tanka fan ús sinneskyntsje © Hiltsje Jongsma)

       in iepen finster
moarntydsljocht falt sêftsinnich
yn myn ûntweitsjen 

 

    sinnestrielen spylje op
dyn warmte glûpt nei binnen
do allinnich fielst myn dream 

 

ZONDAGMORGEN (tanka van © Hiltsje Jongsma)

        een open venster
pril ochtendlicht valt zacht neer
in mijn ontwaken     

 

    zonnestralen spelen op
jouw warmte stroomt naar binnen
alleen jij, voelt mijn droom 

 

MOOIE GEDACHTEN.
 
De LIEFDE is in het leven het belangrijkste. Om voor iemand anders belangrijk te zijn, om bij iemand te kunnen schuilen als je het moeilijk krijgt. Iemand, die je heel goed kent en die je helemaal kunt vertrouwen. Iemand, die weet dat er achter je ego-masker gevoelens schuilen en die je neemt zoals je bent. Zonder te proberen je te veranderen.

– PG du Plessis ( in bijzonder vrije vertaling).

 ———————————————————————————————–
 
Schoonheid is niet voor het leven, maar voor even…..geniet ervan zolang het kan.
 
Wa’t himsels yn ‘e spegel besjocht, sjocht net altyd wat him foar eagen stiet. Wie zich in een spiegel beziet, ziet niet altijd wat hem voor ogen stond.

 Ouderdom: Een gezicht zonder rimpels is als een hemel zonder sterren. 

Pas bij zon én regen zie je de mooiste kleuren van het leven.

Herinnneringen, mooi voor later…kun je alleen NU maken.

Een vrouw is altijd mooi als er iemand veel van haar houdt.

Geluk: een boeket bloemen, geschonken door het leven.

De tranen van vandaag zijn de regenbogen van morgen.

Wie met licht strooit geeft glans aan de wereld.

Ook een klein sterretje straalt in het donker.


 

HET IS NOG EVEN WINTER: grauwe loften….grauwe earten.
Capucijners met spek en stroop.

Ingrediënten voor 2 personen:
1 blik (of pot) JONGE capucijners,
150 gram spekreepjes of blokjes,
2 flinke uien,
augurken,
mosterd,
zilveruitjes,stroop.

Werkwijze:
Bak het spek zachtjes. Snipper de geschilde uien en laat deze een paar minuten met het spek meebakken. Maak drie schaaltje gereed met fijngesneden augurken, zilveruitjes en mosterd. Doe de schoongespoelde capucijners in een pan, breng deze aan de kook, giet ze dan goed af en meng met het spek-uienmengsel.
Breng de dampende schaal op tafel met de schaaltjes mosterd, augurken en zilveruitjes. Een extra schaaltje met appelcompote of stukjes paprika past er ook nog bij. En natuurlijk de strooppot.

Daarom een oeroud Fries gerecht voor kille, natte dagen:

LEKKER ITE

foto

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2007/03/weekblog-2007-10-mooie-gedachten-haiku-recept-grauwe-earten/