web analytics

Leeuwarden 2018

 

Van 2014 tot 2019, met als hoogtepunt 2018, richt Leeuwarden-Fryslân zich naar Europees niveau met minstens veertig grote culturele evenementen. Tenminste….dat was het streven.

Juni 2017: de kritiek op de gang van zaken rond LF2018 zwelt aan. Op de valreep durven enkelen er iets van te zeggen. Er is nog steeds geen vastomlijnde agenda waarmee toeroperators cultuurminnende toeristen kunnen verlokken. Wel worden juist in 2018 meer en meer congressen georganiseerd. Al die congressen zouden goed moeten zijn voor 15.000 extra overnachtingen. Ten koste van de slaapplekken voor de ware cultuurminnaars van elders.  En ook congresgangers willen ook vertier buiten het congres-programma. Wordt een deel van het top-down hoofdprogramma gecanceld?

De redding (van de jaarshow van de eigen, Fryske cultuur) moet komen uit de bottom-up bijdragen, waarvan zo’n 80 “mienskip”-projecten aan het hoofdprogramma zullen worden gekoppeld.

 

Centraal staat de verbinding tussen mensen uit heel Europa die idealen delen en samen willen werken aan een betere toekomst. Een toekomst waarbij de werkgelegenheid, economie en onderwijs is verbeterd, cultuur en natuur optimaal met elkaar zijn verbonden en er meer begrip is voor elkaars identiteit en diversiteit.

 

 

Vlag Leeuwarden-Fryslân 2018 2018

In een speciale, in Friesland huis-aan-huis verspreide courant zijn voor dit KUNST-evenement 41 voorgeselecteerde ideeën met ENGELSE titels voorgeschoteld. Behalve één woord (MIENSKIP) is daar geen woord FRYSK bij. Maar juist de eigen taal, het FRYSK, is de basis van de Friese identiteit.

En juist Leeuwarden-Fryslân-2018 zou moeten staan voor een Frysk cultureel project. Juist Leeuwarden-Fryslân-2018 heeft honderden vrijwilligers uit de regio nodig waarbij de eigen taal, het Frysk, hen het meest verbindt.

18 juli 2017: voor het jaar-evenement LeeuwardenFriesland2018 is er na de website LF2018 de vernieuwde site FRIESLAND-STYLE (www.friesland,nl ) ingericht.

Oktober 2017. Op de valreep (voor touroperators veelal té laat) is als bijlage van enkele huis-aan-huisbladen de evenementen-jaarkrant  LF2018 uitgebracht.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/19278-2/

Agenda Evenementen voor Leeuwarden-Friesland-2018.

+ Maand-agenda LF2018, APRIL Leeuwarden-Fryslân 2018 richtte zich met zes blockbusters en 70 hoofdprojecten en honderden lokale culturele initiatieven naar Europees niveau. De evenementen vonden plaats in de hele provincie Fryslân. Met als cultureel hart de binnenstad van Leeuwarden, waar anno 2018 op 7 dagen in de week met 24 uur per dag diverse activiteiten plaatsvonden. …